Dzień dobry jestem na II roku studiów magisterskich na kierunku pielęgniarstwo....
Forum: Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: rak tarczycy_Krakow i okolice (1)
- https://www.forumonkologiczne.pl/forum/rak-tarczycy-krakow-i-okolice/watek/1556690/1.html#p1556690https://www.forumonkologiczne.pl/forum/rak-tarczycy-krakow-i-okolice/watek/1556690/1.html rak tarczycy_Krakow i okolice Gość
Mam podejrzenie raka tarczycy. Obecnie czekam na wyniki biopsji zleconej w małej przychodni krakowskiej.
Oprócz tego w przeszłości byłam chora na inny nowotwór i przeszłam skomplikowane leczenie. Obecnie na wizyty kontrolne uczęszczam do Narodowego Instytutu Onkologii w Krakowie, bo tutaj mieszkam (leczenie było przeprowadzane w innym ośrodku). Ale doświadczenia mam raczej średnie - przy czym do tej pory nic się nie działo.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia leczenia w Instytucie raka tarczycy i może podzielić się informacjami? O ile się tego raka tam w ogóle leczy. A jak wygląda sytuacja w szpitalu uniwersyteckim? Albo czy ktoś może polecić nawet jakiegoś prywatnego endokrynologa w Krakowie, który ma doświadczenie w temacie i da mi rzetelne wskazówki - gdzie najlepiej i do kogo udać się dalej? Również poza Krakowem.
Dodam jeszcze, że z w Instytucie przy Garncarskiej próbowałam ostatnio przesunąć wizytę kontrolną dotyczącą poprzedniego nowotworu - tak żeby przyjść również z wynikami ostatniej biopsji dotyczącej tarczycy. Zostałam nieprzyjemnie wyproszona i powiedziano mi, że tu się raka tarczycy nie leczy, a robi to endokrynolog. Myślę, że rozumiem o co pani doktor chodziło. Jak również, że medycy są generalnie w tej placówce przeciążeni, a nagabujący pacjencji "utrudniają" pracę. Ale zostało to zakomunikowane w bardzo nieprzyjemny i wprowadzający tak naprawdę w błąd sposób. O kulturze osobistej pielęgniarki nawet nie wspomnę.
Równocześnie zupełnie nie wiem, co mam robić dalej... Bo rokowania - jak usłyszałam od lekarza przeprowadzającego biopsję są niekorzystne..... - Gość
- Wpływu programu profilaktyki raka jelita grubego na liczbę wykrywanych przypadków zachorowańForum: Czas wolny
- Ankieta - wpływ diety u pacjentów w trakcie chemioterapii
Dzień dobry, jestem studentką kierunku pielęgniarstwo II stopnia. Aktualnie...
- Nowotwór skóry - pomoc w badaniu
Szanowni Państwo,Nazywam się Natalia Stachowiak. Jestem studentką II roku...
- Swędzenie odbytu
Witam!Mam taką sytuację, od dłuższego czasu /kilku lat/ mam swedzenie...
Forum: Czas wolny