Witam, mój tata lat 57 skarży się od jakiegoś czasu na bóle brzucha...
Forum: Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: jestem w rodzinie wysokiego ryzyka (1)
- https://www.forumonkologiczne.pl/forum/jestem-w-rodzinie-wysokiego-ryzyka/watek/732377/1.html#p732377https://www.forumonkologiczne.pl/forum/jestem-w-rodzinie-wysokiego-ryzyka/watek/732377/1.html jestem w rodzinie wysokiego ryzyka
witam. chcialabym wiedziec czy przysluguja mi badania genetyczne pod kontem raka? w tym celu opisze choroby mojej rodziny...zaczne od taty ktory zmarl 10 lat temu na raka, poczatkowo zdiagnzowano u niego raka jelita grubego ale pozniej byl juz rozsiany po calym organizmie.dziadek ze strony taty tez zmarl na raka ale krtani,niedawno dowiedzialam sie, ze dwoch braci dziadka zmarlo na raka jelita grubego.dziadek ze strony mamy podobno mogl miec raka prostaty, pisze podobno bo zmarl w wieku 80 lat i tak sugerowali lekarze poniewaz mial jakies problemy urologiczne ale moja wiedza na tym sie konczy. wczoraj dowiedzialam sie ze mojej mamie zostalo pare miesiecy zycia,w listopadzie zdiagnozowano u niej raka trzonu macicyIIIB z przerzutami do jajnikow, sieci w wyniku czego miala usunieta cala macice z przydatkami+wyrostek robaczkowy.teraz ma przerzuty do wezlow chlonnych.ja w 2002 roku mialam guza przysadki mozgowej, nic zlosliwego ale juz cos tam sie dzialo. czy naleze do grupy wysokiego ryzyka i czy przysluguja mi badania genetyczne? chcialabym zawczasu cos dzialac jesli jest prawdopodobienstwo ze tez bede chora. mam 35 lat i dwie male coreczki. wspanialego meza imam dla kogo zyc. prosze o opinie
- Gość
- Podejrzenie raka jelita grubego.
- Psychoonkologia - wsparcie psychologiczne
Witam, Jestem studentką V roku psychologii i piszę pracę magisterską...
- pytanie
Chciałbym znać opinie o Narodowy Instytut Onkologii w Gliwicach im. Marii...
- Grypa a białaczka szpiku kostnego
Dzień dobry,w piątek dowiedzieliśmy się, że tata ma...
- Tematy:
- nowotwory
- siła życia
- onkologia
- jak żyć z rakiem