Rak piersi z przerzutami na pluca. Wynik z pobranego materialu: ER +++ silna reakcja w 100%, PR...
Forum: Rak piersi i narządów rodnych u kobiet
Temat: Diagnoza...Rak? (1)
- https://www.forumonkologiczne.pl/forum/diagnoza-rak/watek/1455516/1.html#p1455516https://www.forumonkologiczne.pl/forum/diagnoza-rak/watek/1455516/1.html Diagnoza...Rak? Gość
Witam serdecznie... Wiem że wiele z was choruje i się leczy...wiem że macie ciężki czas za sobą i przed sobą i wiele z was zapewne pomyśli że moja sytuacja to pikuś. Potrzebuje porady, ponieważ nie wiem co mam teraz zrobić... Otóż od pół roku boli mnie pierś lewa strona zewnętrzna u góry... Wyczuwam owalne zgrubienie...dosyć duże... Gdy leże na boku to widać gołym okiem...postanowiłam w końcu iść do lekarza...wiem że zwlekałam długo ale miałam nadzieje że samo przejdzie i że to nic poważnego. Usg było wykonane bardzo wnikliwie i dokładnie... Odrazu widziałam że Pani doktor była czymś zainteresowana... słyszałam ciągle jak mówi " a to ciekawe"... "interesujące" hmmmmm... okazało się że jest jakaś zmiana której Pani doktor nie potrafi określić...stwierdziła że nie widzi żadnego guza i moje zgrubienie może być mięśniem ale zaciekawił ją powiększony węzeł chłonny pachowy w okolicy bolącej piersi... Rzeczywiście odczuwałam kiedyś dyskomfort w tamtym miejscu a w miejscu bolącej piersi denerwujące swędzenie skóry jednakże stwierdziłam że to przez ciągłe dotykanie tego miejsca... Dostałam zalecenie wykonania mammografie ale tylko cyfrowej oraz zrobienia badań tarczycy... Czy mam się martwić? Czy któraś z was miała raka który nie był typowym nowotworem widocznym na usg? Czy aparat do usg może nie widzieć zmiany? Czy powinnam się martwić? Może to być tylko jakieś zapalenie mięśnia? Dodam że mam 28 lat i 10 letnią córkę... nie karmiłam piersią...
- Gość
- Proszę o pomoc w określeniu sposobów leczenia
- Gdzie w Łodzi jest dobry diagnosta od usg sutka?
Witam wszystkich,Gdzie w Łodzi najlepiej jest zrobić usg piersi prywatnie i do kogo...
- Nowotwor piersi
Witam jestem tutaj całkiem nowy nie wiem nawet czy piszesz w odpowiednim temacie niedawno u...
- proszę o interpretację wyniku
jESTEM KOBIETĄ 46LAT Dostałam wynik po łyżeczkowaniu prosze o...