Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Grupa przeznaczona jest zarówno dla osób, które zachorowały na nowotwór jak i dla biernych obserwatorów procesu leczenia.
       O grupie Forum  Wiadomości (327) Artykuły (19) Społeczność (40) Szukaj  

Forum - Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta

Brodawczaki piersi [8]

• Dodano: 21-10-2011, 11:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!

Mam 23 lata niedawno zauważyłam podczas mycia krwisty wyciek z brodawki było tego bardzo dużo. Wyciek trzykrotny w odstępie czasu. Byłam też u ginekologa. Dostałam skierowanie do poradni chorób piersi. Może ktoś z was miał podobny problem i zechce napisać jak wygląda droga do diagnozy jakie badania czy mam się czego bać?

Dziękuję za odpowiedz.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-10-2011, 11:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Spokojnie, nie denerwuj się na zapas. Najprawdopodobniej są to zaburzenia
      hormonalne, być może wysoki poziom prolaktyny. Oczywiście należy zrobić USG
      Image

Image
      • Dodano: 23-10-2011, 21:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dzięki słowa pocieszenia.
      Parę dni temu byłam spokojna mimo tego że ginekolog konkretnie powiedział( spodziewałam się że poda inne przykłady np. problemy z hormonami w najgorszym wypadku brodawczaki)przeliczyłam się. . . Stanowczo powiedział "to poważna sprawa, mogą być brodawczaki. Dodatkowo moje obawy są coraz większe ponieważ od soboty pobolewa mnie pierś (dziwne kucie z lewej i z prawej strony piersi w której pojawił się krwisty wyciek.(ale pocieszam się tym że może to być na tle nerwowym lub związane z pracą jaką wykonuję). 25go wybieram się do poradni ze skierowaniem i coraz bardziej się denerwuje z doświadczenia wiem, nie ominie mnie czekanie na korytarzu,a z tym wiąże się dodatkowy stres.
      • Dodano: 23-10-2011, 21:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Trzymam kciuki za dobre wyniki mam taka nadzieje,nie denerwuj sie na zapas,nie wszystko co mowia lekarze bierze sie do siebie moja droga ja mam przykład tego smile Jestes młoda tak wiec bez obaw pisz tutaj o postepach badan poniewaz bede ciekawa wynikow smile

Pozdrawiam Karolina
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Mam jeszcze jedno pytanie.
      Czy przy pierwszej wizycie ze skierowania robione są badania podstawowe (np.USG)czy raczej przy następnej jeśli będą ku temu powody?
      • Dodano: 23-10-2011, 23:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mysle ze przy nastepnej wizycie ale nie mam pewnosci:0
      Image

Image
      • Dodano: 24-10-2011, 07:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      No to pięknie czeka mnie w najgorszym wypadku pół roczne odwiedzanie lekarza tylko po to aby przez cały dzień w poczekalni się denerwować, a potem 10 min rozmowy z lekarzem chwila spokoju i za miesiąca dwa znowu powtórka z rozrywki. ;( Dodam że mam 70 km do poradni do której zostałam skierowana.
      Do jutra nerwowo nie wytrzymam.

Oby moje negatywne myślenie przy wizycie zmieniło się w coś pozytywnego jak zwykle bywało hę. smile

PS. Dziękuję za informację i zainteresowanie. Pozdrawiam Paulina
      • Dodano: 24-10-2011, 10:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Paulinko

Włąsnie tak to jest w Polsce na wizyte czekasz bóg wie ile,a wizyta sama trwa do 15 minut.Twoje nerwy sa uzasadnione rozumiem to ja takze nie cierpie łazenia po lekarzach,ale niekiedy trzeba sie zbadac.Tak wiec wez sie w garsc i maszeruj i pisz co i jak smile

Karolina
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje