Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Grupa przeznaczona jest zarówno dla osób, które zachorowały na nowotwór jak i dla biernych obserwatorów procesu leczenia.
       O grupie Forum  Wiadomości (327) Artykuły (19) Społeczność (40) Szukaj  

Forum - Onkologia - forum dla rodziny i pacjenta

zrost po szczepionce [2]

• Dodano: 29-07-2011, 21:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na prawej łopatce mam małego guzka...zawsze łaczyłam go ze szczepionką przeciwko WZW typu B która miałam niecałe 4 lata temu, ale tak dzis pomyślałam, że ja tę szczepionke dostałam chyba w ramię domięniowo..nieważne...ważne jest że jakis czas temu powiększył się i lekko bolal, teraz jego wielkośc zmalała i nie boli..wyczytałam że mogą być to zrosty po szczepionkach własnie, ale ja szczepionkę w tym miejscu mialam chyba z jakieś 10 lat temu..co to może być i czy może mieć jakiś związek z włokniakiem którego miałam wycinanego z wierzchu stopu??Tylko, że wtedy to było wynikiem nagromadzenia ścięgien (wiecie jak się nogę skręci i te rzeczy to niby z tego to wyrosło).
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-12-2011, 13:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Znalazłam dziś kartę informacyjną ze szpitala wraz z wynikiem histopatologicznym po wycięciu guzka na lewym grzbiecie stopy. Brzmi następująco: zmiana o charakterze haemangioma arterio-venusom. Na necie znalazłam, że to naczyniak (inni piszą że włókniak) tętniczo- żylny. Nie wiem czy to prawda, bo o tym naczyniaku piszą głównie w mózgu. Niech ktoś da znać co to tak naprawdę znaczy i czy możliwe jest nawrócenie choroby w innym miejscu, co dalej z tym robić?? Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje